یکی از مهم ترین مباحثی که در صنعت وجود دارد، مبحث ایجاد قطعات ورقکاری است که معمولاً با تهیه گسترده اولیه و تغیر شکل آن به روش های مختلف (رولکاری، خم کاری، پرس و ...) امکان پذیر است.
در این بین ایجاد گسترده اولیه به طور دقیق از روش های دستی امکان پذیر نیست و یا دست کم دشوار می نماید. چرا که این روش ها بر مبنای هندسه ترسیمی بوده و رسم دقیق نیاز به نقطه یابی بسیار دارد و از آنجا که انسان امروزی عادت کرده است کارهای تکراری و نیازمند به دقت خود را به موجود شریفی به نام رایانه بسپارد، این مقوله نیز از این قاعده مستثنی نمانده است.
این حقیر با تجربه اندکی که در صنعت در این موضوع داشته ام، روش های دستی را بسیار دشوار (یا بهتر بگوییم وقت گیر) دیده و خطاهای گران قیمتی را تجربه کرده ام، تا جایی که به روش های تجربی روی آورده بودم، بر آن شدم تا راهکار دقیق تری برای این مشکل بیابم. پس از چندی متوجه شدیم که نرم افزارهای امروزی به راحتی قادر به این کار بوده و از الگوریتم های نسبتاً دقیقی نیز برای این کار استفاده می کنند. CAD پس از استفاده از این نرم افزارها و دستیابی به دقت بیشتر و البته بسیار سریع تر، این ایده به نظرم آمد تا در همین راستا نوشته ای را تهیه و در دست علاقه مندان (مخصوصاً صنعت گران عرصه صنایع فلزی) قرار دهم.
اما این ایده به دلایل مختلف از جمله ضیق وقت، در بایگانی ذهنمان قرار گرفت تا امروز که خود را مدرس می بینم. بنابراین به خود گفتیم وقت تجیدد خاطرات دوران CATIA یکی از این نرم افزارهای پرقدرت به نام صنایع فلزی است، چه دوران دانشجویی و چه دوران کار در این صنعت. امیدواریم این نوشته مفید واقع افتد. (پیشگفتاری از مولف جزوه)
جزوه با فرمت PDF و مشتمل بر 53 صفحه، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی موضوعات مربوطه بوده و به راحتی بر روی گوشی های اندروید و کامپیوتر قابل استفاده می باشد.
جهت دانلود جزوه گسترش و برخورد احجام در محیط Generative Shape Design نرم افزار CATIA بر لینک زیر کلیک نمایید:
آموزش کتیا، جزوه آموزش گسترش و برخورد سطوح و احجام در محیط Generative Shape Design نرم افزار کتیا CATIA